Stowarzyszenie Przyjaciół Ziemi Tomickiej informuje oraz zachęca do udziału w warsztatach dla osób działających na rzecz rozwoju społeczności wiejskich które organizowane są przez Fundacje Wspomagania Wsi. Warsztat odbędzie się w Łowiczu, w dniach 8-11 czerwca 2017 roku. Zgłoszenia do 4 maja 2017 roku.

Celem warsztatu jest podniesienie wiedzy i umiejętności uczestników w zakresie planowania i realizacji projektów oraz umiejętności przygotowywania wniosków o dotacje oraz prowadzenia współpracy w ramach partnerstw. Warsztat przeznaczony jest dla przedstawicieli początkujących organizacji pozarządowych, grup nieformalnych i innych osób działających na rzecz swojej społeczności we wsiach i miasteczkach do 6000 mieszkańców.

Koszt udziału w warsztacie:
Fundacja Wspomagania Wsi pokrywa koszty udziału w warsztacie takie jak: noclegi, posiłki i materiały dydaktyczne. Fundacja nie pokrywa kosztów podróży.

Zgłoszenia:
Aby uzyskać szczegółowe informacje przejdź do strony internetowej Fundacji Wspomagania Wsi.